Getuigenissen

Trees uit Izegem,

Een BMI van 29,8 was voor mij de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Mijn levenswijze moest dringend veranderen. Met veel twijfels over mezelf maakte ik een afspraak met diëtiste Marion. Had ik wel karakter genoeg om definitief komaf te maken met de slechte eetgewoonten? Zou ik een dag zonder chocolade en andere suikers overleven? Paste een gezonde levensstijl ik mijn druk werkschema? Moest ik mijn restaurantbezoekjes nu volledig aan de kant schuiven?

Na een verkennend gesprek stelde Marion mij het koolhydratenarm dieet voor. Geen aardappelen, pasta, rijst, brood, … Ik zou het proberen. Ik heb de chocolade, chips en ander ongezond eten (zoveel mogelijk) uit mijn leven gebannen en vervangen door groeten, soep, vlees ed. En het lukte! Eerst twee weken, daarna nog eens twee weken en voor ik het wist was ik vier maanden bezig. Resultaat: 13 kilo afgevallen!

Toegegeven, er waren ook momenten bij die zwaar waren, al waren deze eerder schaars. Ik eet nog steeds chocolade, maar zeker niet elke dag. Ik ga af en toe nog eens op restaurant, maar kies bewuster en kan nu genieten van een slaatje. Op zondag durf ik wel eens toegeven aan een stukje taart, maar dan let ik de maandag extra goed op en neem ik geen koekje bij de koffie. Ik hoef me dus zeker niet versmachtend stipt aan mijn dieet te houden. Ik mag wel eens ‘zondigen’. Ik probeer hierin een evenwicht te vinden. Naar mijn ervaring lukt dit door me goed te laten begeleiden en opvolgen. Die controle is nodig, toch zeker in de eerste maanden.

Met het dieet was ik snel vertrouwd, maar ik moest ook meer bewegen. Ik startte met wekelijks te gaan zwemmen en te fitnessen. In het begin was ik trots om 20 lengtes (500m) te zwemmen en het in de fitness 10 minuten op de crosstrainer vol te houden. Ondertussen zwem ik met gemak 40 lengtes (1 km) en is 40 minuten op de crosstrainer geen probleem meer! ’s Morgens fit opstaan is voor mij een hele grote meerwaarde! Net zoals de boost aan zelfvertrouwen, de positieve reacties, de stressvrije bezoekjes aan kledingzaken, …

Kort samengevat: ik moest hier al veel eerder mee begonnen zijn!

Alain uit Ieper,

Te veel van iets is nooit goed. Sinds halverwege 2013 ondervond ik dit zelf. Op dat moment kampte ik met ernstig overgewicht. Ik at heel de dag door van ’s ochtends tot ’s avonds. Mensen begonnen opmerkingen te maken over mijn gewicht. Ik voelde me niet meer goed in mijn vel. Door mijn overtollige kilo’s was ik ook niet meer goed te been. Ik wist niet waar te beginnen en had dringend hulp van buitenaf nodig.

Op een dag lag er een flyer in mijn brievenbus van een diëtiste die aan huis komt. Ik heb mijn kans gegrepen en maakte meteen een afspraak. Ik woog op dat ogenblik 99.5kg en dit terwijl ik maar 1m69 meet. Na een grondige controle (anamnese + bodyanalyse) kreeg ik heel wat raadgevingen om aan de slag te gaan. Het gaat natuurlijk niet allemaal vanzelf, maar met de nodige professionele hulp van Marion ben ik er in geslaagd om 11.5kg af te vallen. Mijn doel is om door te zetten tot 85kg. Met de steun van Marion ben ik ervan overtuigd dat dit zal lukken.

Ik ben een heel ander mens geworden, waarvoor dank aan mijn diëtiste, Marion!


www.000webhost.com